Keurmerken

FSC logo van International Plywood BV

PEFC logo

Milieu informatie

Populieren multiplex is het plaatmateriaal met toekomst.

PEFC is wereldwijd het grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer, hout en houtproducten als papier. Populieren multiplex heeft dit PEFC-keurmerk.
Het is ook te bestellen met FSC-keurmerk.

Door producten te kopen van hout uit duurzaam beheerde bossen draagt u bij aan behoud van (oer)bossen en een gezond milieu voor mens en dier wereldwijd. Duurzaam populieren multiplex betekent dat de populierenstammen die gekapt worden in de plantagebossen in Europa (Spanje), weer opnieuw aangeplant worden. Omdat populierenhout een snelgroeiende houtsoort is, kiest u met dit populieren multiplex hout uit hernieuwbare bron. Onuitputtelijk eigenlijk. Duurzaam bosbeheer draagt bovendien bij aan de reductie van CO2 broeikasgas. Tijdens het groeien van de populierenboom neemt het CO2 op en zet het via fotosynthese om in cellulose en glucose. Nadat de boom gekapt is, blijft het CO2 in het hout opgeslagen. Pas bij verbranding (hopelijk na een lange levensduur) komt het CO2 terug in de atmosfeer.
Er wordt ook CO2 bespaard doordat het populierenmultiplex geen lange weg op een zeecontainer hoeft af te leggen, maar in Europa wordt geproduceerd en minder kilometers hoeft af te leggen.
Een ecologisch meer verantwoorde voetafdruk zogezegd, want het vervoer kan met minder uitstoot van broeikasgas dan bijvoorbeeld aziatisch multiplex. Weer een pluspuntje voor het milieu.